برخورد دوگانه با تروریستان و دهشتافکنان
چهار شنبه 12 جوزا 1395 - رحیم حمیدی
شب سه شنبه، 130 نفر باشنده ولایت تخار و بدخشان که از کابل عازم ولایت شان بودند از سوی گروه طالبان ربوده شدند. براساس، سخنگوی والی کندز تعداد این افراد به 130 تن می رسد. محمود دانش، سخنگوی والی کندز گفته است که گروه طالبان دوازده تن از مسافران ربوده شده را کشته اند. گروه طالبان در حالی دست به چنین اقدامی می زند که حکومت افغانستان در نشست شورای امنیت به نیروهای امنیتی کشور دستور داده است تا با تمام نیرو گروه داعش را سرکوب و نابود سازد. با این حال، سخنی در برخورد نیروهای امنیتی با گروه طالبان به میان نیامده است. برخورد حکومت با گروه های دهشت افکن و تروریست دو گانه است. این دوگانگی برخورد ناشی از چیست؟ چرا حکومت میان گروه داعش و گروه طالبان تفاوت قائل می شود؟
از سال 1389، زمانی که شورای عالی صلح از سوی حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان تأسیس شد از گروه طالبان همواره دعوت شده است که به حکومت بپیوندد و دست از جنگ بردارد. در این سال ها، برخورد حکومت با گروه طالبان نیز نرمتر شده است. این گروه کمتر از سوی نیروهای امنیتی سرکوب و مورد تعقیب قرار گرفته اند. در مقابل اما، گروه طالبان پاسخ روشن و شفاف به حکومت افغانستان داده اند. آن ها همواره مصالحه و مذاکره با حکومت افغانستان را رد نموده است و یا با تعیین پیش شرط راه گفتگو و مصالحه را بسته اند. مسئله اما، تنها به پاسخ منفی گروه طالبان به دعوت حکومت افغانستان خاتمه نمی یابد بلکه این گروه تلاش نموده است که قلمرو بیشتری را تحت کنترل خود در آورد.
گروه طالبان، بعد از رسانه ایی شدن خبر مرگ رهبر شان حملات خود را در سراسر افغانستان افزایش داد. آن ها موفق شد که کنترل ولایت کندز برای مدنی در اختیار بگیرد. تعدادی از ولسوالی های ولایت هلمند را نیز در اختیار گرفت و هم اکنون جنگ شدید در این ولایت میان نیروهای امنیتی و گروه طالبان جریان دارد. دندغوری و دند شهاب الدین در زمستان گذشته از کنترل گروه طالبان خارج شد اما، آن ها یکبار دیگر وارد این ولایت شده اند و مزاحمت های جدی برای نیروهای امنیتی و مردم محل به وجود آورده اند. نیروهای امنیتی کشور را سرخ کوتل را به محاصره در آورد. در غزنی و بسیاری از ولایت های دیگر نیروهای امنیتی کشور با این گروه می جنگد.
گروه طالبان بارها حملات دهشت افکنانه در سراسر افغانستان انجام داده است. حملات انتحاری چندی پیش این گروه در کابل بیش از 300 کشته و زخمی بر جای گذاشت. در حالی که گروه داعش تا هنوز حملات دهشت افکنانه به پیمانه گروه طالبان انجام نداده اند. این بدین معنی نیست که گروه داعش سرکوب و نابود نشود. بلکه بدین معنی است که تفاوتی میان گروه طالبان و داعش وجود ندارد که حکومت افغانستان برخورد دوگانه با این دو گروه تروریستی و دهشت افکن می کند.
گروه داعش ماه عقرب سال گذشته هفت نفر از مسافران هزاره را سر بریدند. دهشت ناک ترین کاری را که گروه داعش تا هنوز مرتکب شده است همان مورد است. اما گروه طالبان تا هنوز بارها مرتکب چنین اعمال ضد حقوق بشری شده اند. گروه داعش اگر سر هفت نفر غیر نظامی بی گناه را بریده اند. گروه طالبان جان دوازده نفر غیر نظامی و بی گناه را گرفته اند. اگر به لحاظ کمی این دو را مقایسه کنیم بدون شک، گروه طالبان رفتاری خصمانه تری را مرتکب شده اند. به همین خاطر، تمایز و تفکیک این دو گروه از همدیگر به منظور رفتار دوگانه کاری اشتباه است. حکومت باید همان سیاست را که در قبال گروه داعش روی دست گرفته اند باید همان گروه سیاست را در قبال گروه طالبان نیز اعمال کند.
بعد از حمله خونین گروه طالبان در کابل که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از 300 شهروند کشور شد رئیس جمهور غنی گفت که ما اراده کشتن شما را نداشتیم شما ما را مجبور کردید. این سخن رئیس جمهور این امیدواری را به وجود آورد که گروه طالبان سرکوب خواهد کرد. اما، نشست فوق العاده رئیس جمهور با نمایندگان مجلسین در ششم ثور سال جاری رئیس جمهور برخی از گروه طالبان را دشمن مردم افغانستان خواند. این سخن رئیس جمهور به معنی آن بود که حکومت همچنان برای سرکوب گروه طالبان اراده سیاسی ندارد. زیرا، تفکیک میان برخی از گروه طالبان که دشمن است و برخی دیگر که دشمن مردم افغانستان نیست دشوار است. برای نیروهای امنیتی که در میدان جنگ می رزمند دشوار است که طالب خوب و بد را تشخیص دهد. واقعیت امر این است که گروه طالبان به صورت هماهنگ و منسجم علیه نیروهای امنیتی کشور می جنگد. هیچ شاخه ای گروه طالبان تا هنوز حاضر به گفتگو و مصالحه نشده است. حتی گروه منشعب طالبان به رهبری ملا رسول گفته است که در صورت با حکومت افغانستان وارد گفتگو می شود که نیروهای بین المللی از افغانستان خارج شود. این همان پیش شرطی است که جریان اصلی گروه طالبان قبلا آن را بیان داشته بود. بنابراین، طالب خوب و بد وجود ندارد و همه شان دشمن مردم افغانستان است.
در وضعیت کنونی، دشمن اصلی حکومت افغانستان داعش و دیگر گروه های تروریستی نیست. بلکه دشمن اصلی حکومت افغانستان گروه طالبان است. هیچ یک از گروه های تروریستی دیگر، قادر به تصرف و به کنترل در آوردن مناطقی از افغانستان نبوده است. هیچ یک از گروه های تروریستی غیر از گروه طالبان قادر به راه اندازی حملات گسترده علیه نیروهای امنیتی کشور نیست. خطر اصلی از سوی گروه طالبان است. زمزمه های سقوط حکومت که اگر هر از چند گاهی از رسانه های مختلف به گوش می رسد ناشی از تهدیدات گروه داعش و یا دیگر گروه های تروریستی نیست. تهدید اصلی که متوجه سقوط حکومت افغانستان است از جانب گروه طالبان است. به همین خاطر، گروه طالبان اصلی ترین دشمن مردم و حکومت افغانستان است. حکومت به جای سیاست دوگانه با گروه های تروریستی بهتر است که با دشمن اصلی خود برخورد سختگیرانه تر داشته باشد.
تا زمانی که حکومت سیاست خود را در قبال گروه طالبان تغییر ندهد و این گروه را به عنوان دشمن اصلی خود نپندارد احتمال رویداد های خونین در کشور بیشتر می رود. مسافران بیشتری در مسیر راه ها مورد آزار و اذیت قرار می گیرد و یا حتی جان خود را از دست می دهد. برای این مهم لازم است که مردم بر حکومت فشار آورد تا سیاست خود را در قبال گروه طالبان تغییر دهد.
بنابراین، سیاست حکومت در قبال گروه طالبان که رفتار مشابه گروه داعش دارد قبال درک نیست. مگر اینکه رفتار نخبگان در رأس قدرت را در چارچوب قومیت درک کنیم. جدا از این مورد، چارچوبی برای درک و فهم رفتارهای حکومت و نخبگان حاکم در رأس قدرت وجود ندارد. برای تغییر رفتار حکومت با گروه طالبان لازم است که مردم بر حکومت فشار آورد تا سیاست خود را در قبال گروه طالبان تغییر دهد.
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ هویتگرایی (قسمت اول)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ انتخاب (قسمت دوم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ عملیات انتحاری (قسمت سوم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ افغانستان تغییر (قسمت چهارم)
با طالبان و طالبانیسم چه باید کرد؟ سه راه حل (قسمت پنجم)
صلحطلبی، هدف غاییِ سیاست
طالبانِ قدرت، نشسته بر پوستین استبداد دینی
#نسل کشی هزاره ها - شیعیان در افغانستان!
داعش را امریکا ایجاد کرد
پیامد صلج امریکا و طالبان در قطر
[عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 497
کل بازدید :655031
پیش به سوی عدالت، صلح و امنیت در افغانستان
غزنی؛ ولایت والی ساز - تجربه تلخ [65]
جایگاه علی علیه السلام درهستی [17]
چه کسی به طالبان پول میدهد؟ [43]
دانلوود نرم افزار اسلامی [19]
چرا همدستی طالبان در روز قدس [20]
در انتخابات پارلمان به اصلح رای بدهیم [4]
در انتخابات پارلمان به اصلح رای بدهیم [3]
رد مطالب شبکه تقرثه انگیز اهلبیت توسط آیت الله محقق کابلی [21]
نقش علم و دانش در پیشرفت انسان [7]
آمریکا و سیاست دوگانه در افغانستان [6]
عید سعید غدیر بر مسلمین مبارکباد [5]
مسلمانان قربانی فتوای ملا و مفتی! [23]
60% مبتلا به مشکلات روانی و روحی! [5]
دشمنان صلح و امنیت در افغانستان [13]
[آرشیو(28)]
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
تابستان 1386
بهار 1386
زمستان 1385
تابستان 1385
بهار 1385
پاییز 1388
بهار 1388
زمستان 1388
بهار 1389
تابستان 1389
تابستان 1388
تابستان 89
زمستان 88
بهار 89
پاییز 89
زمستان 89
بهار 90
تابستان 90
پاییز 90
زمستان 90
بهار 91
تابستان 91
پاییز 91
زمستان 91
بهار 92
تابستان 92
پاییز 92
زمستان 92
بهار 93
تابستان 93
زمستان 93
پاییز 93
بهار 94
تابستان 94
پاییز 94
زمستان 94
بهار 95
تابستان 95
بهار 96
پاییز 96
زمستان 96
نوشته های پیشین وبلاگ
بدنبال آرامش
مجله مینه - پشتو
شورای جهانی هزاره
پایگاههای اطلاع رسانی مراجع تقلید
آیت الله محقق کابلی
زبان انگلیسی یاد بگیریم
علیجان زاهدی غزنوی
کودکان افغان عکس و تصویر
سلامت روان فرزندان
نسیم رهایی / ککرک غزنی / محمدی
آیت الله محقق کابلی
حزب وحدت
سایت شهید مزاری
سایت دانشگاه کاتب هزاره
سایت آیت الله محسنی
سایت ریاست جمهوری افغانستان
تاجیک مدیا
متن کامل قرآن کریم - دانلود
موسیقی افغانی برای وبلاگ
کشتار شیعیان در کراچی یا در هر کجای دیگر تاکی و تا چند!؟
مجمع علمی فرهنگی نور
سایت امام هادی- آیت اله محقق غزنوی
وبلاگ پشتو -جامعه روحانیت پشتونهای شیعه
سایت موسوی لاری - دانلوود کتاب
جمهوری سکوت
معلم عزیز رویش - مدیر لیسه معرفت غرب کابل
پیوندهای فرهنگی مذهبی
شریف حبیبی
از غزنی / واسع هیله من
آلبوم عکس و تصویر این وبلاگ
سایت جنبش ملی افغانستان
اندیشه مثبت
افغانستان پس از جنگ
تاجیک مدیا
سادات افغانستان
وبلاگ حقوقی صارم
لینکستان وبلاگهای افغانستانی
سایت گشایش
سایت غرجستان
سایت طلوع فجر
آموزش زبان انگلیسی
هفته نامه نىای غؤنه
غرجستان
تاجیک مدیا
قلم بیقرار
خبرنامه علودانی
هزاره پیوند
خبرهای تازه از علودانی
وطندار
کودکان وطن
خوات معاصر
خوات آنلاین
روزنه امید
برگ سبز - محمد رحمتی
ناهور - خوات
رو به فردا
درد دلهای یک باچه مهاجر
محمد شفق خواتی
استاد علیزاده مالستانی
مدرسه محمدیه غزنی
مردم مالستان
وحدت نیوز
نگاه فردا
سروش صبا
هم صنفی
در رثای بابه مزاری
مجله اخوت
هزاره پیوند
حزب وحدت
صادقی نیلی
هیله من غزنوی
علودانی
مشفق
بشیر احمدی
خوات آنلاین
قلم بیقرار
کودکان افغانستان
جامعه اسلامی علودانی
محمد صابری شملتو
جامعه نو شوکت علی محمدی
جمهوری سکوت
ابرار
دورتر از چشم اقیانوس
شریف سعیدی
نقش والدین در سلامن روان فرزندان
وحدت نیوز
مدرسه علمیه محمدیه
خوات معاصر
خوات آنلاین
حوات زیبا
خوات دانلود
رو به فردا